Shahrukh Khan

Doğum tarihi: 2 Kasım 1965

Doğum yeri: Yeni Delhi/ Hindistan

Akademi Ödülleri

Best Actor: Baazigar (1993)

Best Performer (Critics): Kabhi Haan Kabhi Naa (1993)

Best Villain: Anjaam (1995)

Best Actor: Dilwale Dulhania Le Jayenge (1995)

Best Actor: Dil To Pagal Hai (1998)

Best Actor: Kuch Kuch Hota Hai (1999)

Best Actor (Critics): Mohabbatein (2001)

Best Actor: Devdas (2003)

Filmfare Power Award (2004)

Filmfare Power Award (2005)

Best Actor: Swades (2005

Shah Rukh Khan (Hintçe, शाहरुख़ ख़ान, Shāhrukh Khān) bugünlerin en başarılı Bollywood sanatcısı. Son 12 sende Hindistanda bir dizi Filmödülleri kazandi. Oyunculuğunun yanında son yıllarda yapımcılığıda başarılı bir şekilde sürdürmekte. Lakabı King Khan dır.

Shah Rukh Khan müslüman peştun ailenin iki cocuğunun birisi. Babası Mir Taj Mohammed avukattı ve 1981'de kanserden vefat etti. Annesi Fatima (doğ. Begum) şeker hastalığından 1991'de vefat etti. Shah Rukh Khanin bir ablası var, Shehnaz Khan ama Lalarukh diyede söylene bilir. Eşi Gauri Khan, 2 çocukları Aryan ve Suhana ve tabiki ablası Lalarukh ile kendi evinde kalıyolardır.

 

Filmografi

1989 - In Which Annie Gives It Those Ones

1992 - Dewaana (Raja Sahai)

1992 - Chamatkar (Sunder Srivastava)

1992 - Raju Ban Gaya Gentleman (Raja)

1992 - Dil Aashna Hai (Karan)

1992 - Maya Memsaab (Lalit)

1993 - King Uncle (Anil)

1993 - Baazigar (Ajay Sharma/Vicky Malhotra)

1993 - Darr (Rahul Mehra)

1993 - Kabhi Haan Kabhi Naa (Sunil)

1994 - Anjaam (Vijay Agnihotri)

1995 - Karan Arjun (Arjun Singh/Vijay)

1995 - Zamaana Deewana (Rahul Malhotra)

1995 - Guddu (Guddu Bahadur)

1995 - Oh Darling! Yeh Hai India (Hero)

1995 - Dilwale Dulhania Le Jayenge (Raj)

1995 - Ram Jaane (Ram Jaane)

1995 - Trimurti (film) (Romy)

1996 - English Babu Desi Mem (Vikram/Hari/Gopal Mayur)

1996 - Chaahat (Roop Rathore)

1996 - Army (Arjun)

1996 - Dushman Duniya Ka (Badru)

1997 - Gudgudee (Misafir)

1997 - Koyla (Shanker)

1997 - Yes Boss (Rahul)

1997 - Pardes (Arjun Saagar)

1997 - Dil To Pagal Hai (Rahul)

1998 - Duplicate (Bablu Chaudhry/Manu Dada)

1998 - Achanak (Misafir)

1998 - Dil Se (Amarkant Varma)

1998 - Kuch Kuch Hota Hai (Rahul Khaana)

1999 - Baadshah (Raj 'Baadshah' Heera)

2000 - Phir Bhi Dil Hai Hindustani (Ajay Bakshi)

2000 - Hey! Ram (Amjad Ali Khan)

2000 - Josh (Max)

2000 - Har Dil Jo Pyar Karega (Rahul, Misafir)

2000 - Mohabbatein (Raj Aryan Malhotra)

2000 - Gaja Gamini (Shahrukh, Misafir)

2001 - One 2 Ka 4 (Arun Verma)

2001 - Asoka (Asoka)

2001 - Kabhi Khushi Kabhie Gham (Rahul Raichand)

2002 - Hum Tumhare Hain Sanam (Gopal)

2002 - Devdas (Devdas Mukerjee)

2002 - Shakti - The Power (Jaisingh)

2002 - Saathiya (Yeshwant Rao, Misafir)

2003 - Chalte Chalte (Raj Mathur)

2003 - Kal Ho Naa Ho (Aman Mathur)

2004 - Yeh Lamhe Judaai Ke (Dushant)

2004 - Main Hoon Na (Binbaşı Ram Prasad Sharma)

2004 - Veer - Zaara (Veer Pratap Singh)

2004 - Hum Hain Lajawab (Mr. Lajawab)

2004 - Swades (Mohan Bhargava)

2005 - Kuchh Meetha Ho Jaye (Himself, Misafir)

2005 - Kaal (Sarkida Misafir)

2005 - Silsiilay (Sutradhar)

2005 - Paheli (Ruh/Kishan)

2005 - The Inner and Outer World of Shah Rukh Khan (hayatini anlatan CD)

2006 - Alag (Sarkida Misafir)

2006 - Kabhi Alvida Naa Kehna (Dev Saran)

2006 - Don - The Chase Begins Again (Don/Vijay)

2006 - I See You (Misafir)

2007 - Chak de India (Kabir Khan)

2007 - Dhoom 3 (Rahul/Mr. R)

2007 - Jhoom Barabar Jhoom (Misafir)

2007 - Om Shanti Om (Om)

2007 - Cash (Raj)

2007 - Mr. Fraud (Prem/Mr. Fraud)

2007 - Bhoothnath (Misafir)

2007 - London Dreams

2007 - Sahib Biwi Aur Ghulam

2007 - Dulha Mil Gaya (Raj)

2008 - Happy New Year

2008 - The Mahabharata (Krishna)

2008 - Kabhie Kabhie Remake (Amit Malhotra)

2008 - Untitled Sangeeth Sivan Project (Nandu/Pardhu)

2008 - Don 2 (Don)

2008 - The Time Machine

Dizi

1988 - Fauji (Dizi)

1989 - Circus (dizi) (Dizi)

1991 - Idiot (Dizi)

2007 - Kaun Banega Crorepati (Yarisma)

Yorum Yaz
Arkadaşların Burada !
Arkadaşların Burada !